Донација Дому пензионера Бањалука

Донација Дому пензионера Бањалука

ФОТО: Г. Шурлан

Еко топлане су донирале новчана средства за набавку средстава за дезинфекцију, хигијену и заштитну опрему Дому пензионера Бањалука, саопштено је из ове јавне установе, а преноси Српскаинфо.

Додали су да је овај гест примљен са захвалношћу у Дому пензионера.

– У претходна два мјесеца значајно су повећани трошкови ради провођења мјера повећане хигијене и дезинфекције у самом објекту, што је значајно допринијело да вирус корона није ушао у Дом – рекли су у овој установи.

Напоменули су да од избијања пандемије није било пријема корисника у Дом, што је како су нагласили, директно утицало на погоршање финансијске ситуације.

– Без обзира на то, запослени у Дому пензионера Бањалука ће наставити проводити исте мјере ради безбједности својих корисника. Овом приликом позивамо и друга друштвено одговорна предузећа да слиједе примјер Еко топлана и да помогну Дому пензионера Бањалука да се мјере дезинфекције и одржавања и даље проводе у истом обиму, ради превенције и очувања здравља наших корисника – поручили су из Дома пензионера.

У Еко топланама су рекли да су овом донацијом жељели олакшати тешку ситуацију у којој се налази Дом пензионера Бањалука.

– Имајући у виду ситуацију у којој се тренутно налази Дом пензионера због утицаја епидемије корона вируса, као и чињеницу да је висок ризик од оболијевања особа старије животне доби, одлучили смо да помогнемо овој установи – рекли су у Еко топланама.