Донација Центру Заштити ме

Донација Центру Заштити ме

Један од најбољих примјера друштвено одговорних компанија су и Еко топлане Бањалука, које су одлучиле да средства намијењена за новогодишњи рекламни материјал донирају Центру Заштити ме у Бањалуци, и на тај начин усреће малишане у овој установи, пишу Независне новине.

– Изразила бих велику захвалност Еко топланама Бањалука, које су поводом веома успјешне године донирале средства дјечици ЈУ Центар Заштити ме – истакла је Зорица Кузмановић Василић, директорица ове установе.

Према њеним ријечима, новчана средства ће бити намијењена за куповину јастука за малишане који живе у интернату који је у оквиру центра.

Позвала је све велике и успјешне компаније да дио новчаних средстава на крају године донирају јавним институцијама, односно удружењима која раде посебно са дјецом са потешкоћама у развоју.

– Те компаније на тај начин изражавају друштвену ефикасност и друштвено користан рад – нагласила је Кузмановић Василићева.

Како је навела, за ове институције су донације друштвено одговорних компанија веома важне и много им значе.

Захвалила је и граду Бањалука који је пружио подршку Центру Заштити ме у реконструкцији крова, као и Жељки Цвијановић, предсједници РС, под чијим високим покровитељством је ове године организовано десето донаторско вече.

Подсјећања ради, ово није први пут да су Еко топлане донијеле одлуку да умјесто штампања реклама и пропагандног материјала средства донирају онима којима је то најпотребније.

Наиме, и раније су као компанија којој је корисник и грађанин увијек на првом мјесту, многима давали примјер како функционише друштвено одговорно предузеће.