Еко топлане донирале, запослени посадили саднице у Обилићеву

Еко топлане донирале, запослени посадили саднице у Обилићеву

Радници “Еко топлана” Бањалука радо су се одазвали позиву за донацију садница те су у петак, не само донирали, већ и посадили саднице црвеног храста на инклузивном дјечјем игралишту “Свако добро” у Улици Старине Новака у бањалучком насељу Обилићево.

Драгана Кљајић, члан Управног одбора “Еко топлана”, истакла је велико задовољство што су се могли укључити и на овај начин допринијети озелењавању града.

“С обзиром на то да сви знамо да због проблема са усвајањем буџета град није имао средства за јесењу садњу, радо смо се одазвали јавном позиву градоначелника за донирање јесењих садница и сађење истих”, рекла је Кљајићева.

Нагласила је да им је веома драго што су “Еко топлане” само једна од многобројних друштвено одговорних компанија које су се одазвале овом позиву.

“На локацији коју је одредила Градска управа као адекватну, посадили смо саднице црвеног храста и украсног жбуња. Такође нам је драго што својим примјером показујемо, као и многи наши суграђани да, уколико постоји добра воља, свакако постоји начин”, казала је Кљајићева.

Владимир Грујић, шеф Кабинета градоначелника Бањалуке, исказао је захвалност екипи “Еко топлана” што су донирали и посадили ове саднице.

“Подржали смо акцију садње друштвено одговорне компаније ‘Еко топлане’ у овом дијелу града. Изузетно нам је драго што је то у близини дјечјег игралишта, јер ће на овај начин дјеца из овог дијела града имати љепше услове за игру”, истакао је Грујић.

Додао је да се акција наставља и у другим дијеловима града те је позвао све друштвено одговорне компаније, као и грађане да се укључе и донирају саднице.

Подсјећамо, у новембру прошле године радници “Еко топлана” посадили су саднице јапанске трешње на два дјечја игралишта и у блоковском насељу у Улици Федерика Гарсије Лорке у оквиру пројекта озелењавања градских површина.

Овом донацијом, као друштвено одговорно предузеће, које користећи обновљиви извор енергије, води рачуна о заштити животне средине и здравља наших суграђана, „Еко топлане“ су жељеле да дају свој допринос и оплемене наш град зеленилом, које ће остати у насљеђе генерацијама које долазе.

Осим што су донирали саднице Бањалуци и Бањалучанима, запослени у „Еко топланама“ су, баш као и прошле године, дали у потпуности свој печат и допринос, тако да су саднице засадили сами, што је намјера и у годинама које слиједе, да ово постане лијепа традиција, како за ово привредно друштво, тако и за наше суграђане.