Еко топлане започеле годишњи ремонт и санацију

Еко топлане започеле годишњи ремонт и санацију

Упркос проблемима изазваним пандемијом вируса COVID-19 – смањеним приходима и наплатом, Еко топлане су након завршетка сезоне гријања започеле са активностима планираним између двије сезоне, а које подразумијевају редован ремонт производних постројења, санацију дијела дистрибутивне мреже и набавку енергента.

Због ванредне ситуације, сезона гријања 2019/2020 продужена је и трајала је до 25. априла, а производна постројења била су у стању погонске спремности до 15. маја. Из тог разлога, овогодишњи ремонт и санација пролонгирани су у односу на претходне године и умјесто 1, започели су 15. маја.

Према плану, у циљу обезбјеђивања боље поузданости испоруке топлотне енергије корисницма Еко топлана, до почетка наредне сезоне гријања биће поправљени дијелови вреловодних и топловодних траса према приоритетима, одређеним на основу анализе тренутног стања на дистрибутивној мрежи. Поједине трасе биће саниране, док ће поједини дијелови бити у потпуности замијењени.

Између осталог, планиране су санације и замјене дијелова вреловода и топловода на Булевару цара Душана, Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Саве Мркаља, Марије Бурсаћ, Браће Подгорника, Арсенија Чарнојевића, Солунска, Драгише Васића, Гундулићева, Бранка Радичевића…

Осим тога, активности између двије сезоне гријања подразумијевају и грађевинску и машинску санацију вреловодних шахтова, као и ремонт топлотних подстаница.

Када је ријеч о набавци енергента, Еко топлане у складу са унапријед утврђеним планом, сопственим средствима активно набављају дрвни сортимент за сезону 2020/2021 и до сада је обезбијеђено преко 25% потребног енергента.

Након још једне успјешно завршене сезоне гријања, желимо да подсјетимо наше потрошаче да нам се за сва питања и сугестије могу обратити на бесплатан инфо број 0800 502 12 или нам писати на info@ekotoplanebanjaluka.com, односно на адресу Булевар војводе Живојина Мишића 32, Бањалука.