Еко топлане поново почеле са испоруком топлотне енергије

Еко топлане поново почеле са испоруком топлотне енергије

Еко топлане Бањалука јутрос су поново почеле са испоруком топлотне енергије, након што је у петак заједно са Градом Бањалука донесена одлука о прекидању започетог ремонта и припреми система за поновну испоруку топлотне енергије. Иако су испуњени услови за званични завршетак сезоне гријања, а испорука топлотне енергије обустављена крајем прошлог мјесеца, имајући у виду чињеницу да Еко топлане грију велики број школа, вртића, јавних установа, али и преко 20.000 стамбених и пословних простора у највећем граду Републике Српске, због најављеног таласа захлађења и ниских температура које нас очекују током ове седмице, у комуникацији са корисницима и градским властима одлучено је да се прекине започети ремонт и поново крене са испоруком топлотне енергије.

Испорука топлотне енергије врши се фазно по дијеловима града и објектима, онако како то техничке могућности дозвољавају.

Током протекла три дана, двадесетчетворочасовним ангажманом свих људских и техничких ресурса Еко топлана, након прекида започетог ремонта, успјели смо у кратком року обавити веома обиман и захтјеван посао, припремити систем даљинског гријања за испоруку енергије и започети поновни процес производње и испоруке топлотне енергије.

Подсјећамо да смо након завршетка сезоне већ започели са машинским и електро радовима на дистрибутивном систему, односно започели са припремама за наредну сезону, затворени су били сви вентили и конзервирани котлови, а у петак су сви ти радови обустављени и почели смо припрему система за поновно пуштање у погон, која је потпуно иста као и припрема за нову гријну сезону.

Још једном апелујемо на кориснике који су самоиницијативно започели радове на унутрашњим инсталацијама, да их одмах обуставе и врате инсталације у функционално стање, како не би дошло до цурења воде, односно поплава у стамбеним или пословним просторима.

Имајући у виду да поновно покретање система за испоруку топлотне енергије након завршетка сезоне представља веома захтјеван и обиман посао, кориснике молимо за разумијевање.