Еко топлане почеле са припремом за поновну испоруку топлотне енергије

Еко топлане почеле са припремом за поновну испоруку топлотне енергије

Обавјештавамо кориснике система даљинског гријања Бањалуке да смо прекинули започети планирани ремонт и припрему дистрибутивне мреже за сљедећу гријну сезону и у току су допуњавање, одзрачивање система и отварање вентила у шахтовима, те поновна припрема производних погона, како бисмо активирали процес производње топлотне енергије.

Одлука о обустави ремонта и почетку припрема за поновну испоруку енергије, заједничка је одлука Еко топлана и Града Бањалука, након што је и за сљедећу седмицу најављен талас изузетно ниских температура за ово доба године.

Посебно молимо и апелујемо на кориснике који су самоиницијативно започели радове на унутрашњим инсталацијама, да их обуставе и врате инсталације у функционално стање, најкасније до 12. маја, како не би дошло до цурења воде, односно поплава у стамбеним или пословним просторима, јер у супротном Еко топлане неће бити одговорне за насталу штету.

Еко топлане су након завршетка сезоне већ започеле са машинским и електро радовима на дистрибутивном систему, затворени су вентили и конзервирани котлови, а сада слиједи обустава тих радова и припрема система за поновно пуштање у погон, која је потпуно иста као и припрема за нову гријну сезону. С обзиром на то да овај захтјеван и обиман процес траје и до 15 дана, настојаћемо да у што краћем року обавимо припрему за поновну испоруку топлотне енергије, те молимо кориснике за разумијевање.

Тренутно су ангажовани сви људски ресурси и технички капацитети Еко топлана, како бисмо што прије оспособили систем за поновно покретање производње и испоруке топлотне енергије.