Завршене припреме за почетак сезоне гријања

Завршене припреме за почетак сезоне гријања

Посљедње припреме за почетак предстојеће сезоне су завршене, а производна постројења и топлификациона мрежа су спремни за почетак сезоне гријања 2020/2021.

У оквиру припрема, током љетне паузе урађен је редовни годишњи ремонт производних постројења и поправке на одређеним дијеловима дистрибутивне мреже, у складу са унапријед утврђеним планом, а на основу броја интервенција током протеклих година, како бисмо из сезоне у сезону нашим корисницима обезбјеђивали што бољи квалитет гријања.

У протеклом периоду, замијењен је комплетан топловодни цјевовод за Хирургију Универзитетско клиничког центра Републике Српске у улици Здраве Корде. Осим тога, замијењен је и дио топловодног развода у Основној школи Петар Петровић Његош, чиме се рјешава дугогодишњи проблем у овој школи и чиме би требало да буде омогућена несметана испорука топлотне енергије.

Такође, током љета, дотрајали дијелови вреловода санирани су на неколико локација и замијењени новим цијевима. Санирани су дијелови траса на Булевару цара Душана и Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Бранка Радичевића, Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарска, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра И Карађорђевића, Јосифа Панчића, Мајке Југовића… Такође, дијелови мреже су санирани и у улицама Козарска, Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, у којима је мрежа поправљена на више локација.

Током припрема за предстојећу сезону, урађени су и машински и грађевински радови у више вреловодних шахтова чиме ће се осигурати поузданији рад и лакше проналажење губитака на мрежи.

Еко топлане су спремне за гријну сезону и када је ријеч о енергенту. Наиме, већ крајем прошле сезоне почела је набавка дрвног сортимента за предстојећу сезону. До сада је обезбијеђено преко 90% потребног енергента, а набавка се обавља властитим средствима. Комплетна потребна количина енергета ће у складу са планом бити обезбијеђена до краја ове године.