Мањи губици на мрежи, корисници дали високу оцјену

Мањи губици на мрежи, корисници дали високу оцјену

ФОТО: С. Пашалић

До краја сезоне гријања 2019/2020 остало је нешто више од једног мјесеца. Досадашњи резултати и анализе показују да је сезона успјешна, а квалитет гријања у односу на претходне године побољшан, рекли су у Еко топланама, пише Српска Инфо.

– Када је ријеч о примједбама корисника, број оправданих рекламација у овој сезони у односу на исти период прошле године, мањи је за 18 одсто. Редовна годишња анкета о задовољству корисника услуге, коју су Еко топлане спровеле у складу са међународним ISO стандардима, у 2019. години показује да је просјечна оцјена задовољства корисника 4,05 (на скали оцјена од 1 до 5) – поручили су из овог предузећа.

Казали су да су губици топлотне енергије на дистрибутивној мрежи смањени за седам одсто у односу на исти период прошле године, што је резултат санације топлификационе мреже урађене у периоду прије сезоне 2019/2020.

– Посебно истичемо чињеницу да је више од 99 одсто топлотне енергије током ове сезоне произведено из обновљивог извора енергије – биомасе, што значи да је мање од једног процента енергије произведено из мазута. Резултат значајног смањења потрошње фосилног горива је смањено загађење ваздуха емитовањем CO2  – нагласили су у Еко топланама.

Истакли су да су цијене гријања у овој сезони за све кориснике остале исте, без обзира на значајно повећање цијена електричне енергије за индустријске потрошаче, самим тим и за Еко топлане, у септембру прошле године.

– Када је ријеч о енергенту, као и до сада Еко топлане потпуно самостално, сопственим средствима, без финансијске помоћи јавних институција, на вријеме обезбјеђују довољне количине енергента за потребе даљинског гријања Бањалуке, и то на домаћем тржишту – навели су у овом предузећу.

Најавили су да ће по завршетку сезоне гријања Еко топлане започети редован годишњи ремонт производних постројења.

– Такође, настављамо да се суочавамо са нашим највећим изазовом – санацијом дотрајале дистрибутивне мреже, како бисмо и у наредним сезонама наставили тренд побољшања квалитета гријања и раста задовољства корисника – закључили су у Еко топланама.