Почињу функционалне пробе система даљинског гријања

Почињу функционалне пробе система даљинског гријања

Обавјештавамо кориснике да Еко топлане Бањалука данас почињу са функционалним пробама система даљинског гријања. Функционалне пробе подразумијевају провјеру комплетног топлификационог система, уочи званичног почетка сезоне гријања 2020/2021.

Још једном апелујемо на заједнице етажних власника и појединачне кориснике да обрате пажњу на исправност заједничких унутрашњих и унутрашњих инсталација како би била омогућена несметана испорука топлотне енергије.

У објектима у којима су између двије сезоне реновирани станови, неопходно је одврнути улазне топловодне вентиле како би се омогућио доток воде у гријна тијела.

Корисници који имају уграђене калориметре треба да одврну вентиле у разводном ормару, јер се на тај начин активира испорука топлотне енергије, а његовим завртањем испорука се прекида.

Такође, како би корисници имали што бољи квалитет гријања, потребно је да на почетку сезоне испусте накупљени ваздух из гријних тијела, одзрачивањем радијатора. Ово је најчешћи проблем у старијим стамбеним зградама са дотрајалим инсталацијама и на вишим етажама стамбених објеката, па би станари на посљедњим спратовима требало да обрате посебну пажњу на овај потенцијални проблем.

Позивамо кориснике да нам се у случају проблема са гријањем с почетком испоруке топлотне енергије јаве на бесплатан инфо број 0800 502 12, на info@ekotoplanebanjaluka.com или адресу Булевар војводе Живојина Мишића 32. Осим тога, корисници се могу информисати и пратити сервисне информације током сезоне и на сајту www.ekotoplanebanjaluka.com.