Представници Града посјетили Еко топлане

Представници Града посјетили Еко топлане

Поводом почетка гријне сезоне, представници Града Бање Луке, предвођени шефом Кабинета градоначелника Владимиром Грујићем, посјетили су Еко топлане Бања Лука.

– Пред почетак гријне сезоне жељели смо да се увјеримо да је све спремно за стављање у функцију сисема даљинског гријања и да ће наши суграђани имати квалитетну испоруку топлотне енергије – рекао је Грујић, а преносе на сајту Града Бањалука.

Из Еко топлане Бања Лука истакли су да су почеле функционалне пробе система даљинског гријања, које, између осталог, подразумијевају још једну провјеру комплетног топлификационог система уочи почетка нове сезоне, како би се у наредних неколико дана успоставио редован режим испоруке у цијелом граду.

– У оквиру функционалних проба, данас смо почели са сукцесивном испоруком топлотне енергије. С обзиром на нагли пад спољашње температуре, сезона гријања почиње и прије него што су испуњени услови за званични почетак сезоне. Након проба, у плану је да од суботе, 9. октобра, систем гријања буде у пуном капацитету, у зависности од спољашњих температурa – навели су из овог предузећа.

Напомињу да приликом активирања система даљинског гријања, испорука не може бити истовремено обезбијеђена свим потрошачима, с обзиром на то да је у питању покретање комплетног система након периода мировања, и да је ријеч о комплексном процесу, посебно ако се има у виду да је дистрибутивна мрежа дотрајала и у лошем стању.

Апеловали су на заједнице етажних власника и појединачне кориснике да обрате пажњу на исправност заједничких унутрашњих и унутрашњих инсталација, како би била омогућена несметана испорука топлотне енергије.