Припреме за предстојећу сезону при крају

Припреме за предстојећу сезону при крају

Припреме за предстојећу сезону гријања – годишњи ремонт производних постројења и санација дистрибутивне мреже у периоду између двије сезоне су при крају, а Еко топлане Бањалука биће спремне на вријеме за почетак сезоне 2020/2021. Такође, у току је и набавка енергента – дрвног сортимента, за предстојећу сезону.

 

На неколико локација до сада су санирани и замијењени дотрајали дијелови вреловода. У улицама Козарска, Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, топлификациона мрежа санирана је на више мјеста.

 

Осим тога, техничке екипе Еко топлана санирале су дотрајале цијеви у улицама Бранка Радичевића, Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Булевар војводе Живојина Мишића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарска, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра И Карађорђевића, Јосифа Панчића и Мајке Југовића.

 

Санацију дистрибутивне мреже радимо у складу са раније утврђеним планом, како бисмо из сезоне у сезону обезбјеђивали поузданији рад система даљинског гријања.

 

У току су и санације неколико вреловодних шахтова, односно машински и грађевински радови, а до почетка сезоне гријања наставићемо санирање дијелова вреловодних и топловодних траса према приоритетима, одређеним између осталог, на основу броја интервенција током протекле сезоне гријања.

Када је ријеч о енергенту, Еко топлане су већ крајем прошле сезоне почеле набављати биомасу за предстојећу сезону. До сада је обезбијеђено преко 80% потребног енергента, а набавка дрвног сортимента се обавља властитим средствима у складу са дефинисаним планом, према којем би комплетну потребну количину требало да обезбиједимо до краја ове године.