Рекордан број нових корисника

Рекордан број нових корисника

Током прошле године, на систем даљинског гријања прикључен је рекордан број корисника њих 656, а један од разлога нових прикључења је побољшан квалитет гријања, као и изградња великог броја нових објеката у Бањалуци.
Из Еко топлана су поручили да су се са мреже искључила 382 потрошача, на основу чега је забиљежен пад броја корисника који су се одјавили са система, јер је током 2020. искључено укупно 463 корисника, а преноси портал Српска инфо.
– Током 2020. године било је више искључења, тачније 463 него нових прикључења чија је бројка износила 378, док је у 2021. години разлика у корист нових корисника, и то 274 корисника више се прикључило на мрежу у односу на кориснике који су се одјавили са система даљинског гријања – поручили су из овог предузећа.
Један од разлога рекордног броја прикључења је изградња великог броја нових зграда, а додатни мотив због којег су се корисници поново враћали на овај систем даљинског гријања и знатно бољи квалитет гријања у односу на претходни период.
Од наведеног броја нових корисника, 423 су у новоизграђеним објектима, док је преосталих 233 нових корисника у старим објектима.
Поједини корисници су се након куповине стана који је раније био искључен, поново прикључили на мрежу, док су преостали, односно они који су се због побољшања квалитета услуге испоруке топлотне енергије, након што су се раније искључили, вратили на систем даљинског гријања.
Владимир Ц. из Улице Степе Степановића у Бањалуци рекао је да се недавно уселио у нови стан у којем се један период гријао на струју, међутим због константне приче о поскупљењу електричне енергије одлучио је да се прикључи на систем гријања Еко топлане.
– У старом стану сам био прикључен на систем гријања Еко топланa и био сам задовољан. Након неколико првих мјесеци у новом стану стизали су ми, из мјесеца у мјесец, све већи рачуни за струју, јер се нисам одмах пријавио на систем даљинског гријања, те сам одлучио да се, ипак, гријем на провјерен начин и поново сам корисник Еко топлана и на новој локацији – истакао је овај Бањалучанин.
Марко С. из Нове вароши испричао је да се прије неколико година гријао путем система даљинског гријања, те да један период није био задовољан услугом, али да је кроз разговор са комшијама сазнао да се квалитет гријања знатно поправио, након чега је одлучио да се поново прикључи.
Мјештанин бањалучког насеља Старчевица Вујадин З. казао је да је, након што годинама није користио услуге градске топлане, усљед позитивних коментара све већ броја познаника одлучио прије двије сезоне поново да се прикључи на систем даљинског гријања.
– Прије десетак година смо се искључили са система, јер смо зимске мјесеце и поред гријања које смо редовно плаћали, по свим просторијама укључивали и гријалице како бисмо загријали стан. Након што је изграђена нова котловница, комшије су тврдиле да је гријање много боље, али смо поучени ранијим искуством, били скептични. Послије тога, Еко топлане су започеле са радом, па сам добијао позитивне реакције и својих пријатеља и родбине из других дијелова града, након чега смо одлучили са се поново вратимо на овај систем. И нисмо се покајали – закључио је он.