Спремно у нову сезону

Спремно у нову сезону

Еко топлане Бањалука улазе спремно у нову сезону гријања, а са испоруком топлотне енергије највећем дијелу конзума, кренули смо и прије званичног почетка сезоне, већ од 3. октобра, кроз функционалне пробе цјелокупног топлификационог система. Режими гријања на самом почетку, као и у цијелој сезони гријања, биће прилагођени кретању спољашњих температура.

Упркос чињеници да су дијелови топлификационе мреже стари скоро пет деценија, због чега је током претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије, у току љетних припрема за нову сезону гријања, максималним ангажманом људских и материјалних ресурса, у складу са финансијским и временским могућностима, Еко топлане су реализовале велики број активности кроз санацију најкритичнијих тачака на систему. Осим тога, у наведеном периоду завршени су сви потребни ремонти на систему даљинског гријања. Током сезоне биће видљиви прави ефекти ових радова, али у сваком случају, очекујемо успјешну сезону са мање губитака топлотне енергије и са мање рекламација наших корисника.

Због мањих проблема на дистрибутивној мрежи који су се усљед дотрајалости појединих дијелова појавили након пуњења система, поједини објекти и корисници још увијек нису имали гријање или су га имали са прекидима. Све расположиве техничке екипе су на терену и раде на отклањању кварова, због чега молимо кориснике за разумијевање.

Када је ријеч о енергенту, до сада је обезбијеђено око 90% потребног дрвног сортимента. Набавка се одвија у складу са раније утврђеним планом према којем би до краја године требало да буде набављена комплетна количина енергента потребна за сезону 2019/2020.

Цијене гријања у овој сезони остају непромијењене, односно на нивоу прошлогодишњих.

Још једном подсјећамо кориснике да нам се за све потребне информације могу обратити позивом на бесплатан инфо број 0800 502 12, писати на е-маил адресу info@ekotoplanebanjaluka.com или доћи лично у просторије Корисничког центра на адреси Булевар војводе Живојина Мишића 32. Такође, подсјећамо да се могу информисати и током сезоне свакодневно пратити сервисне информације и на wеб страници www.ekotoplanebanjaluka.com.