УСПЈЕШНА СЕЗОНА ГРИЈАЊА

УСПЈЕШНА СЕЗОНА ГРИЈАЊА

Завршена је четврта по реду сезона гријања, најуспјешнија откад Еко топлане обављају комуналну дјелатност производње и испоруке топлотне енергије, упркос пандемији корона вируса и ниским спољашњим температурама. Због лоших временских услова, сезона је почела нешто раније, 12. октобра и продужена је до 27. априла.

Просјечна дневна температура током сезоне 2020/2021 била је најнижа у односу на претходне сезоне, откад Еко топлане обављају комуналну дјелатност. Просјечна температура била је нижа за два степена Целзијуса у односу на прошлу сезону.

Због нижих температура и потрошња енергента била је већа него током прошле сезоне. У овој сезони, Еко топлане су произвеле 203.971 MWh, што је више за 14% него прошле сезоне.

Када је ријеч о задовољству корисника, број рекламација је значајно смањен, док су код 0,8% од укупног броја корисника, забиљежене ниже температуре од прописаних, на основу чега су овим потрошачима одобрене бонификације.

Губици на мрежи смањени су за 2,2% у односу на прошлу сезону.

Иако суочени са тешком ситуацијом изазваном пандемијом корона вируса, Еко топлане су успјеле да у паузи између двије сезоне обаве планирани ремонт производних постројења и санацију дистрибутивне мреже, како би на вријеме били спреми за почетак испоруке топлотне енергије. Такође, на вријеме је обезбијеђен енергент у довољним количинама, сопственим средствима.

Све ово створило је предуслове за једну успјешну сезону, која је сад већ иза нас, а запослени у Еко топланама већ почетком маја започинују са редовним ремонтом погонских постројења.

У предстојећем периоду слиједи и санација дистрибутивне мреже, а у току је и набавка енергента за сезону гријања 2021/2022.