Представници Електропривреде Црне Горе у посјети Еко топланама

Представници Електропривреде Црне Горе у посјети Еко топланама

Тим за модернизацију хидроелектрана Електропривреде Црне Горе, током недавне посјете корпорацији IEE Technology Бањалука, а поводом реализације пројекта Реконструкција и модернизација ХЕ Перућица на којем сарађују са овом компанијом, посјетили су и Еко топлане Бањалука.
– Ово је била несвакидашња посјета објекту који је јединствен у региону и у складу са све актуелнијом заштитом животне околине. Судећи по агилности и проницљивости власника, бенефита за друштво ће бити још више, све у складу са побољшањем заштите здравља и животне средине. Јако добар и веома значај пројекат – истакла је главни инжењер за машинске послове Електропривреде Црне Горе Тања Манојловић.
Инжењер Бошко Божовић из Дирекције за развој и инжењеринг Електропривреде Црне Горе сматра да су Еко топлане веома успјешан пројекат који је реализовао IEE Technology у сарадњи са Градом Бањалука.
– Задовољство је било видјети успјешно реализован пројекат, у области која је релативно нова на нашем простору, да се из биомасе производи топлотна енергија и да се то користи за гријање већих градова, попут Бањалуке. Ово је конкретан примјер да овакав систем може да функционише. Само постројење је успјешно реализовано, а веома важан је и други аспект који се односи на обезбјеђивање довољне количине дрвног сортимента, да то функционише и у пракси – закључио је Божовић.