УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНО ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ 2021. ГОДИНЕ

УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНО ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ 2021. ГОДИНЕ

Прво полугодиште пословне 2021. године у Еко топланама успјешно је завршено. Показују то и подаци полугодишњих биланса пословања. У овом периоду остварен је позитиван финансијски резултат са преко стотину хиљада марака нето добити. Остварени су пословни приходи од 11.305.313 КМ, што у односу на прво полугодиште прошле године представља повећање од 447.122 КМ или 4,1%.
Укупна задуженост је значајно смањена, за преко 48%. Финансијске обавезе на дан 30.6.2021. године мање су за 1,5 милиона КМ у односу на исти датум претходне године. Обезбијеђена је потпуна ликвидност и редовно сервисирање обавеза друштва.
Трошкови материјала у првом полугодишту текуће године, већи су од трошкова материјала у истом периоду претходне године за 931.789 КМ. Повећање трошкова односи се на трошкове енергента због веће производње топлотне енергије, усљед нижих просјечних дневних температура у периоду од јануара до априла ове године, као и чињенице да је због хладнијег времена сезона гријања продужена до 27. априла. Из истог разлога већи су и трошкови електричне енергије за 101.237 КМ.

Остварени пословни резултати показују да су створене све претпоставке за стабилно и успјешно пословање до краја текуће пословне године, као и у наредном периоду.